• Zorg dat je nuchter bent! Alcohol vooraf om lekker relaxed de sessie in te gaan is heel aantrekkelijk. Toch wordt dit afgeraden. Als je niet nuchter bent heeft dit effect op de bloedstolling tijdens het tatoeëren. In het ergste geval ‘lekt’ de inkt weg in de huid, waardoor de tattoo vaal en slordig (niet strak) wordt. 

  • Eet en drink wat voordat je aan de sessie begint. Hoe langer een sessie duurt, hoe meer het vraagt van de bloedcirculatie in je lichaam. Om je fit te blijven voelen kun je het best vooraf goed eten. Sterker nog: als een sessie 3 uur of langer duurt, neem dan een snack of een suikerrijke drank (bijvoorbeeld Coca-Cola) mee om jezelf wat op te peppen. Getatoeëerd worden kost een hoop incasseringsvermogen en adrenaline. Je verliest hierdoor energie.
  • Zorg dat je goed uitgerust bent. Als je een lange tattoo afspraak voor de boeg hebt, plan dan niet teveel op die dag. Eigenlijk moet je jezelf op de dag van de sessie vooral niet lichamelijk of zelfs mentaal belasten. Het best kun je de dag na het zetten even lekker weggaan om je batterij op te laden. Zware training (kracht en cardio) is op de dag van de sessie en tenminste drie dagen erna niet aan te raden.
  • Trek gemakkelijke kleding aan.
  • Neem iets mee om jezelf te vermaken. Een praatje maken kan altijd, maar een tatoeëerder moet zich ook kunnen focussen op het werk.
  • Je mag iemand meenemen, maar vergeet niet dat er iemand aan het werk is en dat te veel (pratende) mensen storend kan zijn. 

ONTSPAN

Onvoldoende slaap, honger, knellende kleding zijn factoren die ervoor zorgen dat je niet ontspannen bent. Ook wanneer je te veel cafeïne neemt ben je minder ontspannen, omdat je lichaam dan te alert is. Alcohol en drugs bestaan uit stoffen waar je lichaam niks aan heeft, het lichaam zal er dan ook hard aan werken om die zo snel mogelijk weer uit het lichaam te krijgen. Dit kost heel veel energie en die heb je hard nodig tijdens je tattoo sessie. Ik denk dat de meeste mensen zich wel kunnen voorstellen dat het erg gevoelig is om getatoeëerd te worden met een kater.

Ben je toch onder invloed dan zal de afspraak niet doorgaan en maken we een nieuwe afspraak.

Alcohol en drugs werken bloedverdunnend. Hierdoor krijg je een minder mooi resultaat. Je huid houdt het tatoeëren minder lang vol en voor mij werkt het niet prettig omdat je huid meer bloed/vocht verliest. Dit geldt ook voor bloedverdunnende middelen. Denk hierbij aan bepaalde medicijnen, maar ook aspirine.
VOORBEREIDING VOOR HET TATOEËREN

Zorg dat je schoon naar je afspraak komt. Dan voel je je meer op je gemak en dat is voor de tattoo artist ook prettig. Je huid van de voren invetten is niet nodig en werkt vaak juist minder goed. Heb je een hele droge huid, gebruik dan een hydraterende (vocht inbrengende) crème.

  • Neem wat extra te eten en te drinken mee. Tijdens het tatoeëren kan je bloedsuikerspiegel wat sneller dalen dan je gewend bent. Hierdoor kun je je flauw gaan voelen. Wat frisdrank of een dextro energy doet vaak wonderen. Voor de bewuste/gezondere eter, een banaan of gedroogd fruit zijn ook snelle suikers.
  • Er bestaat een kans dat er inkt op je kleding komt. Dit gaat er bij het wassen niet meer uit. Trek iets aan wat vies mag worden. Afhankelijk van de plek van jouw tatoeage, denk ook aan wat voor ondergoed je aan trekt. Gaan we een tattoo op je onderrug zetten met zwarte inkt? Trek dan niet je nieuwe witte boxer aan.

 

VOOR DE VROUWEN

In sommige situaties is het ook handig dat je praktische kleding aan hebt of mee neemt. Stel je wilt een tattoo op je onderbeen. Als je dan een skinny jeans aan hebt,  krijg je die vaak niet genoeg omhoog of het knelt te erg, dan moet je broek dus helemaal uit. Vind je dat vervelend? Trek dan een losse broek aan of neem een korte broek/legging mee. Wat ook veel voorkomt is een tattoo op de zij of rug waarbij de beha los of uit moet. Dan zou je een vest of blouse aan kunnen trekken of mee kunnen nemen. Die kun je namelijk achterstevoren aan trekken. In de shop is er altijd een mogelijkheid om je even om te kleden.

Vrouwen hebben het sneller koud tijdens hun tattoo sessie. Een extra shawl, vest, o.i.d. mee nemen is voor jezelf dan wel fijn.

>Heb je lang haar? Neem een elastiekje of knip mee.